AGENDA setembre-novembre 2018*

Agenda_SetNov2018

 

15 de setembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Ripollès.
22 de setembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Solsonès.
29 de setembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Solsonès.
30 de setembre, diumenge. Hort ecològic: Cultivant la vida, curs pràctic d’hort familiar per a l’autoconsum (plantes hortícoles i silvestres).

6 d’octubre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).
20 d’octubre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).

3 de novembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).

ÚLTIMES DATES >
17 de novembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (Solsonès).
24 de novembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (Solsonès).

El mes de setembre representa el tret de sortida de la temporada dels bolets de tardor, malgrat que enguany les condicions meteorològiques favorables han permès que fessin acte de presència al bosc durant tot l’estiu en alguns sectors del Pirineu. Setembre ens deixa gaudir encara de les florades en boscos de muntanya, i també baixar una mica de cota i latitud per situar-nos en àrees del Prepirineu. Cap a final d’octubre i novembre serà el torn de la terra baixa. Provar sort i descobrir a fons tots els secrets d’espècies pertinents a l’època com són ceps, rossinyols, amanites i mataparents que convé conèixer si ens escapem sovint a la muntanya, i també rovellons, llenegues i els primers fredolics. També és una bona oportunitat per aprendre a cultivar un hort familiar ecològic mentre fem un tast de tomàquets del Solsonès en el seu darrer tram de la temporada i observem com van creixent els cultius d’hivern. Aprendre i compartir, cuina i paisatge. Descobrir els valors d’allò que tenim a prop i a l’abast.

Per fer encara més especial la vostra experiència a l’hotel rural i espai gastronòmic, us proposem tancar el cercle i descobrir els secrets dels tresors que us portem al plat amb les propostes de l’Escola de natura. Del bosc a taula, perquè som gastronomia! A Castell de Ceuró, com a establiment adherit a Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, defensem amb passió la cuina compromesa que fa paisatge, propera, justa i saludable.

Més informació i detalls:

www.ceuro.cat/bolets
www.ceuro.cat/plantes-silvestres
www.ceuro.cat/hort-familiar

*Hide per a l’observació i fotografia d’aus disponible durant els dos mesos, sota demanda i reserva prèvia. Més informació: www.ceuro.cat/turisme-ornitologic

*Totes les activitats són obertes; us hi podeu inscriure tant si esteu allotjats a l’hotel com si només voleu fer una escapada de dia per fer l’activitat. Més informació del paquet especial hotel + escola:  www.ceuro.cat/hotel-rural/packs-promocions

Translate »