Hort & Brunch 2021

Benvinguda primavera!Hort_Brunch_5abril2021
Celebrem un nou abril d’obertura, d’energies renovades i experiències necessàries.

Horari: de 10h a 14h

En vull saber més: info@ceuro.cat

Un jardí comestible. El sòl, fèrtil, com a ésser viu. Un hort familiar d’autoconsum, el rebost que ens alimenta. Agroecologia d’arrel, salvatge i naturalitzada. Les plantes silvestres d’ús gastronòmic que ens abracen a l’espai de cultiu i l’entorn que l’embolcalla. Les varietats tradicionals i la mirada ben oberta.

Un tast de natura i vitalitat. Una experiència per respirar aire pur, assaborir el paisatge de primavera, conversar, aprendre i compartir. La reconnexió amb la terra i l’essencial.

Amb ganes de més! Al tros, al bosc, a la cuina i allà on calgui.

AGENDA setembre-octubre 2019*

AGENDA set_oct2019

 

14 de setembre, dissabte. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets a Setcases-Ripollès amb brunch al bosc inclòs, amb Marc Casabosch.
21 de setembre, dissabte. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets al Solsonès amb brunch al bosc inclòs, amb Marc Casabosch.
22 de setembre, diumenge. Hort & Brunch: sessió pràctica d’hort familiar per a l’autoconsum, plantes silvestres i brunch amb tastet de la recol·lecció inclòs.
28 de setembre, dissabte. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets al Solsonès amb brunch al bosc inclòs, amb Marc Casabosch.

12 d’octubre, dissabte. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets a la serralada litoral (lloc a concretar) amb brunch al bosc inclòs, amb Marc Casabosch.
20 d’octubre, diumenge. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets al Solsonès amb brunch al bosc inclòs, amb Marc Casabosch.

 

Aquestes setmanes representen l’arrencada de la temporada dels bolets de tardor. Setembre i octubre ens permeten gaudir encara de les florades en boscos de muntanya, i també baixar una mica de cota i latitud per situar-nos en àrees del Prepirineu i, fins i tot, de la terra baixa. També és una bona oportunitat per aprendre a cultivar un hort familiar d’autoconsum mentre fem un tast de tomàquets del Solsonès en el seu darrer tram de la temporada, observem com van creixent els cultius d’hivern i descobrim les plantes silvestres comestibles del nostre entorn. Aprendre, tastar i compartir. La gastronomia del paisatge que ens envolta. Posar en valor els tresors que tenim ben a prop, a l’abast, per a què enriqueixin la cuina de casa vostra.

Tot plegat, per fer encara més especial la vostra experiència a l’hotel rural i espai gastronòmic. Us proposem tancar el cercle i descobrir els secrets dels millors aliments que nodreixen els nostres plats, del bosc i la terra a la taula, amb les propostes de l’Escola & Brunch. A Castell de Ceuró defensem apassionadament els valors de la cuina que practiquem i ens defineix, una cuina saludable i compromesa amb el paisatge i les persones que en tenen cura, i ens agrada celebrar-la acabant les activitats a la natura amb un brunch a peu de bosc que ens permet assaborir un maridatge inspirador de producte local i delícies acabades de recol·lectar.

Més informació i detalls:
www.ceuro.cat/bolets
www.ceuro.cat/plantes-silvestres
www.ceuro.cat/hort-familiar

*No oblideu que durant tot l’any podeu gaudir de l’activitat familiar de fauna salvatge (1h30min, a les tardes), guiada pel Carlos, per descobrir l’esclat de vida que embolcalla l’entorn de Castell de Ceuró. Tanmateix, podem dissenyar-vos rutes guiades a la carta. En qualsevol cas, cal que ho sol·liciteu en el moment de fer la reserva, sigui per mitjà del formulari o per correu electrònic. Entre el 15 de setembre i el 15 d’octubre també podeu gaudir de l’espectacle de la brama del cérvol des de casa.

*Hide per a l’observació i fotografia d’aus sempre disponible sota demanda i reserva prèvia. Més informació: www.ceuro.cat/turisme-ornitologic

*Totes les activitats són obertes; us hi podeu inscriure tant si esteu allotjats a l’hotel com si només voleu fer una escapada de dia per fer l’activitat. Més informació del paquet especial hotel + escola:  www.ceuro.cat/hotel-rural/packs-promocions

AGENDA abril-juny 2019*

Agenda AbrilJuny2019

 

27 d’abril, dissabte. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets de primavera al Solsonès amb brunch al bosc inclòs, amb Marc Casabosch.

4 de maig, dissabte. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets de primavera al Solsonès amb brunch al bosc inclòs, amb Marc Casabosch.
11 de maig, dissabte. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets de primavera al Solsonès amb brunch al bosc inclòs, amb Marc Casabosch.
25 de maig, dissabte. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets de primavera a l’Alt Urgell amb brunch al bosc inclòs, amb Marc Casabosch.

1 de juny, dissabte. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets de primavera al Solsonès amb brunch al bosc inclòs i visita a l’obrador de la Sònia Juncosa (Deu Pometes), amb Marc Casabosch. Cap de setmana “Benvinguts a Pagès”.
2 de juny, diumenge. Hort & Brunch: sessió pràctica d’hort familiar per a l’autoconsum, plantes silvestres comestibles i brunch amb tastet de la recol·lecció inclòs. Cap de setmana “Benvinguts a Pagès”.
9 de juny, diumenge. Hort & Brunch: sessió pràctica d’hort familiar per a l’autoconsum, plantes silvestres comestibles i brunch amb tastet de la recol·lecció inclòs.
22 de juny, dissabte. Bolets & Brunch: curs de camp de bolets a l’Alt Urgell amb brunch al bosc inclòs, amb Marc Casabosch. Llegeix més

La família creix… Benvingut, Carlos!

 

Flors comestibles, delicadesa al plat.

 

Siempre he pensado que el primer paso para que te conozcan mejor es comenzar por presentarse: mi nombre es Carlos Alonso Amigo, nací en Zamora y pasé mi infancia en un pequeño pueblo de la meseta castellana, Argujillo, donde todo mi entorno más cercano se dedicaba a la agricultura y la ganadería familiares. No me cabe la menor duda que fue allí donde comenzó mi pasión por la naturaleza y la sencillez, especialmente de la mano de mi abuelo materno con el que pude compartir momentos inolvidables de sabiduría de huerto familiar, búsqueda pausada de setas, trayectos en burra al melonar, construcción de herramientas esenciales y mucho más. Llegeix més

AGENDA setembre-novembre 2018*

Agenda_SetNov2018

 

15 de setembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Ripollès.
22 de setembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Solsonès.
29 de setembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Solsonès.
30 de setembre, diumenge. Hort ecològic: Cultivant la vida, curs pràctic d’hort familiar per a l’autoconsum (plantes hortícoles i silvestres).

6 d’octubre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).
20 d’octubre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).

3 de novembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).

ÚLTIMES DATES >
17 de novembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (Solsonès).
24 de novembre, dissabte. Bolets en ruta, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (Solsonès).

Llegeix més

AGENDA abril-juny 2018*

 

Agenda AbrJuny2018

 

29 d’abril, diumenge. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets de primavera, Solsonès.

6 de maig, diumenge. Bolets de primavera & tast, amb Dpagès. Campanya “Solsonès, el mes gastronòmic”.
12 de maig, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets de primavera, Solsonès.
19 de maig, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets de primavera, Alt Urgell.

2 de juny, dissabte. Hort ecològic & plantes silvestres: El jardí que t’alimenta, curs pràctic d’hort familiar per a l’autoconsum.
17 de juny, diumenge. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets de primavera (ceps), Prepirineu.

Llegeix més

AGENDA setembre-octubre 2017*

Agenda SetembreOctubre2017

2 de setembre, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Cerdanya.
10 de setembre, diumenge. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Andorra.
16 de setembre, dissabte. Hort ecològic: El jardí que t’alimenta, curs pràctic d’hort familiar per a l’autoconsum.
23 de setembre, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).
30 de setembre, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).

8 d’octubre, diumenge. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).
14 d’octubre, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).
21 d’octubre, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia).
29 d’octubre, diumenge. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets (lloc a concretar segons meteorologia). Llegeix més

AGENDA juliol-agost 2017*

Agenda JuliolAgost2017

 

8 de juliol, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Cerdanya.
15 de juliol, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Pirineu (a concretar segons meteorologia).
23 de juliol, diumenge. Hort ecològic: El jardí que t’alimenta, curs pràctic d’hort familiar per a l’autoconsum.

20 d’agost, diumenge. Hort ecològic: El jardí que t’alimenta, curs pràctic d’hort familiar per a l’autoconsum.
26 d’agost, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets, Pirineu (a concretar segons meteorologia).

Llegeix més

AGENDA maig-juny 2017*

Agenda MaigJuny2017

7 de maig, diumenge. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets de primavera, Solsonès nord.
13 de maig, dissabte. Hort ecològic: El jardí que t’alimenta, curs pràctic d’hort familiar per a l’autoconsum.
14 de maig, diumenge. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets de primavera, Solsonès nord.
20 de maig, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets de primavera, Solsonès nord.

17 de juny, dissabte. Plantes silvestres: Herbes, flors i fruits d’ús culinari i medicinal.
24 de juny, dissabte. Bolets, el secret més ben guardat: Curs de camp de bolets de primavera (ceps), Alt Urgell. Llegeix més

Benvinguda primavera!

- 10 %

Arrenca la primavera! Engeguem unes setmanes intenses, plenes de vida, amb molta feina a l’hort i moltes propostes per assaborir la natura. Tot plegat pren color, forma i moviment, i volem celebrar-ho amb vosaltres amb aquesta promoció. Del 20 al 27 de març (cap de setmana inclòs) apliquem un 10% de descompte en les tarifes d’allotjament.

Amunt les flors, el verd, els dies que s’allarguen amb alegria, les nits agradables carregades d’estels i les ganes de pasturar pel paisatge que ens envolta!

Translate »