Bolets

El secret més ben guardat

Els cursos de camp en format de sortida guiada al bosc són aptes per a tots els públics; no és necessària una excel·lent condició física, només fan falta ganes de caminar i endinsar-se a la natura. Duren unes 4-5 hores (matí) i tenen per objectiu ajudar a distingir entre un ampli assortiment d’espècies comestibles, no comestibles i tòxiques, i conèixer els seus secrets per tal de comprendre on i quan creixen.

Bolets

Descobrirem els boscos i racons de Catalunya més adients per als bolets, i aprendrem a reconèixer els hàbitats de cadascuna de les espècies fúngiques que desitgem. Aprendrem a trobar-los, a observar-los, i també les millors formes de degustar-los i conservar-los. La condició de grup reduït ens permet alhora escoltar anècdotes, experiències i curiositats dels participants que fan de la recerca guiada una vivència encara més gratificant.

En acabar la sortida s’envia a cada participant un resum amb les espècies de bolets trobades i observades durant la sessió de camp, juntament amb alguns consells bàsics de cuina i els detalls de l’hàbitat visitat. Així doncs, un cop al bosc no cal prendre notes; només escoltar i deixar-se endur per la màgia del moment.

I si el que us interessa és aprendre a fons i poder-ne parlar amb tranquil·litat, l’ideal és que us apunteu a les sortides guiades que fem quan al bosc no hi ha bolets. En diem “El bosc sense bolets”, i l’experiència guarda diferències importants. Quan fem un curs de camp amb els bolets en plena fructificació, ells s’emporten bona part del temps i el protagonisme de la sessió, que acaba esdevenint sovint en una jornada de reconeixement i identificació d’espècies. En canvi, quan no hi ha bolets, ens podem permetre una sortida guiada per aprofundir en temes molt interessants i diversos: com i per què surten bolets en un indret en concret, la dinàmica del bosc, reconeixement d’arbres, tipus de sòls, territori, etc. L’objectiu, això sí, és el mateix en tots dos casos: establir un diàleg obert i directe amb ells, i descobrir-ne tots els secrets.

*Aquest curs de camp es realitza els caps de setmana de tardor, a la primavera-estiu per a bolets com la múrgola, el moixernó o el cep, i durant la resta de l’any en la modalitat “El bosc sense bolets”.
*Formador: Marc Casabosch

Bolets – Informació i preus

Per a més informació: info@ceuro.cat

Translate »